Sue Foley

Sue Foley

Sue Foley werd geboren op 29 maart, 1968 in Ottowa, Ontario (Canada). Ze bleef haar gehele jeugd in Canada en leerde zichzelf gitaar spelen. Ze werd naar de blues getrokken door het luisteren naar …The Rolling Stones, (de functie van doorgeefluik vervullen deze hoogbejaarde rockers gelukkig al hun gehele loopbaan…). Op haar zestiende leeftijd speelde ze haar eerste concert en na haar studies richtte zij ‘The Sue Foley Band’ op en trok zo door Canada. Op haar 21ste trok ze, zoals zoveel muzikanten, naar music city Austin, TX. En nam voor Antones Records haar eerste album op “Young Girl Blues”. Een mooie en vruchtbare muziekcarriere was geboren.

Foley werd meermaals bekroond en behoort tot een van de betere roots en bluesartiesten van de laatste dertig jaar. Ze is een drievoudig talent als componist, gitarist en vocalist. Zoals met veel bluesvrouwen uit het verleden heeft Sue Foley een lange geschiedenis van het uitdagen van conventies en is een positief rolmodel voor aspirant jonge vrouwelijke (blues)muzikanten. 

Het zegt veel dat Foley op haar onlangs verschenen studioalbum bijgestaan wordt door de crème de la crème van de Texaanse blues en rock scéne. De opmerkelijkste zijn toch wel ZZ Top’er Billy Gibbons, Jimy Vaughan en Chris Layton (T-Birds) en Charlie Sexton (Bob Dylan).

Laat je niet op het verkeerde spoor zetten door haar bijnaam "The Ice Queen", van haar stem en gitaargeluid gaat Ospel het warm krijgen!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners