Zac Harmon

Zac Harmon

Zoals het een echte Blues Brother betaamt, verschijnt Zac Harmon doorgaans strak pak en met zonnebril. Toch levert niet alleen zijn voorkomen het bewijs voor machtige blues, dat gebeurt voornamelijk als zijn vingers de gitaarsnaren raken en zijn stem de eerste blauwe klanken voortbrengt.

Op zijn zestiende begon Harmon met gitaarspelen. Door invloeden uit zijn omgeving was het geen verrassing dat het jeugdig talent voor de blues koos. Moeder speelde piano, vader mondharmonica. Daarbij was zijn buurman muziekleraar bij wie grootheden zoals Cab Calloway en Duke Ellington geregeld over de vloer kwamen. De combinatie van deze bakermat en een voorliefde voor verschillende genres binnen de blues brachten hem op 21-jarige leeftijd naar Los Angeles.

Vanaf toen toonde Harmon zich breed inzetbaar; zo produceerde hij voor reggea-band Black Uhuru en schreef ballads voor Freddie Jackson. Toch knaagde de ambitie voor een eigen blues-project. In 2003 kwam het album Live at Babe’s & Ricky’s Inn, een verzameling muziek waar de blues vanaf spat.   

Met priegelende gitaarsolo’s, funky drums en kraakhelder stemgeluid overtuigt Harmon zijn publiek van een zeer uitgebreid aanbod. Zijn werk met uiteenlopende artiesten bracht hem dan ook een flink aantal spreekwoordelijke strepen op zijn jas. Verwacht dus een artiest die weet van de spreekwoordelijke hoed en rand. Deze Award winning Chicago bluesman geldt namelijk als een serieuze naam binnen de blues. 

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners