Eric Lindell

Eric Lindell

Amerikaanse rootsrocker Eric Lindell werd in 1969 geboren in San Mateo, California, maar verhuisde op zijn dertigste naar New Orleans waar zijn muzikale loopbaan pas echt goed van start ging. Hij speelde waar en zoveel het kon en dat was vaak in de duikbars van Gretna en Algiers. Op die manier kreeg Lindell op een vrij korte periode heel wat naambekendheid in de regio. Niet heel lang hierna werd hij opgemerkt door het fameuze Alligator Records waarna zijn carriere in een versnelling kwam.

Lindell toont zich inmiddels een heuse doet-het-zelver want hij speelt op zijn laatste, zeer goed ontvangen, album "Revolution in your Heart" gitaar, bas, toetsen en mondharmonica. Daarbij is zijn zeer aangename stemgeluid de kers op deze toch al overheerlijke taart. 

Relaxed, of zoals Amerikanen dat zo mooi uitdrukken: laid back, sfeervol, tijdloos en vertrouwd zijn adjectieven die van toepassing op het werk van Lindell. Na zijn gedenkwaardige optreden tijdens Moulin Blues 2010 is Eric Lindell terug in Ospel, en dat gaan we merken!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners