Doyle Bramhall II

Doyle Bramhall II

Maak je borst nat voor deze aankomende act op Moulin Blues 2017. Doyle Braham II komt namelijk naar Ospel met zijn onweerstaanbare blues. Bewijs van zijn gitaarkwaliteiten laat hij al jaren zien en horen: solo en aan de zijdes van de groten der aarden. Kortom: Moulin Blues heeft wederom een artiest van statuur te pakken.

Eric Clapton, met wie hij meer dan 10 jaar intensief samenwerkte, noemt hem één van de meest waanzinnige gitaristen waar hij ooit mee samenwerkte. 

Voor de echte fan was het lang wachten tot deze headliner in Nederland te zien en horen was. Jaren werkte hij samen met andere grootheden in de wereld van de blues maar nu is hij eindelijk terug met een solo studioalbum én een Europese tour die dus gelukkig ook Ospel aandoet. Bramhall mag inmiddels worden gezien als een echte blues-veteraan. Alleen zijn manier van het bespelen van de gitaar is al uniek: linkshandig en de snare 'upside-down'.

Op zijn achttiende maakte hij furore langs Jimmy Vaughan in The Fabulous Thunderbirds, om vervolgens in 1996 zijn eerste solo-album te lanceren. Dit deed hij verre van onverdienstelijk want al snel ontving hij samenwerkingsverzoeken van Roger Waters en Eric Clapton. Zo is Bramhall te horen op ieder album van Clapton van het laatste deccenium. Daarnaast vervulde hij een muzikale rol op het legendarische album "Riding with the King" met o.a. Clapton en BB King.

Bramhall bleef aan de weg timmeren met eigen albums en speelde later samen met o.a Gregg Almann, Sheryl Crow en Elton John. De gevestigde naam die hij ondertussen droeg reikte ver: in 2007, 2010 en 2013 eerde hij Clapton op diens gerenommeerde Crossroads Festival en tourde hij vorig jaar met de Tedeschi Trucks Band Amerika door.

Nu, voor het eerst in 15 jaar, is er de tijd om een nieuw album uit te brengen met zijn eigen band. Rich Man is een ijzersterke plaat vol blues, rock en ballads met een experimentele inslag en ondersteund door briljant gitaarwerk. De muzikale kwaliteit die Doyle Braham II ten gehore brengt, varieërt van funky tot rootsrock tot aan prachtige blues en bluesballads.

Live on stage is Doyle Bramhall II ongeëvenaard, een ‘must see’ voor iedere liefhebber van échte livemuziek.

Moulin Blues 2017 is zodoende verzekerd van machtige vingeracrobatiek op een gitaar en blues die tot op het bot reikt.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners