Aaron Keylock

Aaron Keylock

Wanneer je een 19-jarige gitarist bent en je valt op in het circuit dan word je tegenwoordig al snel een 'wonderkind' genoemd, zo gebeurde dit ook met Aaron Keylock. Echter hoor je de leeftijd er bij hem niet aan af en klinkt het allemaal al erg volwassen.

Keylock begon al op acht-jarige leeftijd gitaar te spelen, drie jaar later speelde hij al in clubs van zijn geboortestad Oxford. Wanneer hij dertien is ontmoet Aaron gitaar icoon Joe Bonamassa, die de jonge gitaarvirtuoos goede raad geeft. Als zestien-jarige mag hij vervolgens al in het voorprogramma spelen van Blackberry Smoke. Hierna gaat het hard, op zijn 18e verjaardag brengt Keylock zijn goed ontvangen debuutalbum "Cut Against the Grain" uit met immer zelfgeschreven materiaal. Het album werd geproduceerd door Fabrizio Grossi, die eerder al werkte met Alice Cooper, Slash, Zakk Wilde en George Clinton. 

Hoe mogen we het geluid van Aaron Keylock het beste omschrijven? Het is een mix van blues, bluesrock en stevige southern rock vertaald door een echte Brit. Het doet je denken aan Rory Gallagher, The Allman Brothers maar soms ook aan veel steviger werk van bijvoorbeeld eerder genoemde rockhelden.

Zet je maar schrap, want deze jonge gitaarheld geeft vanaf de eerste seconde vol gas!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners