Ian Siegal Band

Ian Siegal Band

Ian Siegal is al jaren een gevestigde naam binnen de internationale blues scene. In Ospel zagen we de Brit al enkele malen schitteren. Voor de doorgewinterde blues- & americanaliefhebber behoeft Ian Siegal dan ook geen introductie meer. Met zeven British Blues Awards, een European Blues Award en nog meer beeldjes in de kast wordt deze man geprezen door fans, muziekcritici en collega-muzikanten.

De geboren Engelsman verliet Portsmouth op zestienjarige leeftijd als roadie voor de band van zijn neef. Incidenteel kreeg hij er de kans om te zingen, met een verbluft publiek als resultaat. De jonge rasartiest kende toen al namelijk het rauwe, scheurende stemgeluid dat hij vandaag de dag nog steeds bezit. Al jong raakte deze autodidact dus bezeten van de muziek van Howlin’ Wolf en zo speelde hij later met o.a. de zoon Muddy Waters (Big Bill Morganfield), Bill Wyman en zelfs Chaka Kahn.

Voor de 33e editie van Moulin Blues komt hij naar Ospel en neemt hij zijn eigen begeleidingsband mee. Die begeleidingsband mag er zijn, EN is van Nederlandse bodem, ook wel bekend als The Rhythm Chiefs- oogappel binnen deze band is één van 's vaderlands grootste gitaartalenten: Dusty Ciggaar. De band bestaat verder uit drummer Raphael Schwiddessen en bassist Danny Van't Hof.

Siegal laat zijn gitaar 'janken' en net als er geen einde lijkt te komen aan de stroom indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid. Blues in optima forma. Tel daarbij op het geniale gitaarwerk van Dusty Ciggaar en een puike begeleidingsband dan weet je dat het genieten wordt. 

 

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners