Cedric Burnside

Cedric Burnside

Cedric Burnside. De achternaam verraadt natuurlijk al veel. Cedric is een kleinkind van het legendarische hill country blues icoon R.L. Burnside. Cedric kreeg de hill country blues letterlijk met de paplepel ingegoten. Hoe kan het ook anders als je moeder een dochter van R.L. Burnside is en je vader, Calvin Jackson, de drummer van diezelfde R.L. Burnside. Tja, dan stroomt de Mississippi en haar muziek door je aderen.

Cedric's muziek is echter veel meer dan een heropleving van het verleden. Hij heeft de gave om de sound van het verleden te verpakken in een eigentijds jasje. Voor deze uiterst succesvolle vertolking van de hill country blues werd Cedric Burnside reeds twee maal genomineerd voor een prestigeuze Grammy Award en won hij een Grammy in 2022.

Bereid je voor op krachtige en scherpe songs, waarin de ruige en ritmische Mississippi hill country blues de basis vormt. Door de vlammende gitaarriffs en bijzondere drumritmes lijkt het soms alsof er veel meer dan twee personen op het podium staan. Deze muziek is uitermate dansbaar, stil staan gaat lastig worden! 

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners