Bob Corritore & Friends ft. Tail Dragger

Bob Corritore & Friends ft. Tail Dragger

Bob Corritore is een gevestigde naam in de blueswereld, hij is allereerst een Amerikaanse bluesharmonicaspeler, maar ook: producer, radiopresentator en eigenaar van The Rhythm Room, een muziekcentrum in Phoenix, Arizona. Als hij op 12-jarige leeftijd Muddy Waters op de radio hoort is zijn liefde voor de blues geboren. Bob gaat bluesconcerten bijwonen en op Maxwell Street ziet hij o.a. de bekende bluesharmonicaspelers Big Walter Horton en Big John Wrencher optreden en komt hij ook in aanraking met Junior Wells. Een bluescarriere is een logisch gevolg.

Door de jaren heen komt hij vanuit zijn verschillende rollen binnen de blues, vele grootheden tegen. Hij besluit veelvuldige samenwerkingen aan te gaan met deze bluesgrootheden... en nu, neemt hij zijn vrienden mee naar Ospel: Tail Dragger, Jimi "Primetime" Smith, Johnny Burgin, Yahni Riley en Brian Fahey!

De Amerikaanse blueszanger Tail Dragger (speciale vermelding) werd als James Yancey Jones in 1940 geboren in Altheimer, Arkansas. Halverwege de jaren zestig verhuisde hij naar Chicago en begon zijn muzikale carrière. Nadat zijn grote voorbeeld Howlin’ Wolf hem onder zijn hoede had genomen, begon hij naam te maken in de South Side blues scene. Als je de ogen sluit hoor je sterke gelijkenissen met het stemgeluid van Howlin Wolf.

Dit wordt ongetwijfeld een groot Chicago blues feest in Ospel!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners