Devin Cuddy Band

Devin Cuddy Band

Devin Cuddy, zo luidt de naam die in mei de Ospelse laaglanden onveilig zal maken. Zijn achternaam doet wellicht een belletje rinkelen: vader Jim Cuddy is namelijk bekend van de hitmachine Blue Rodeo; de Canadese country-rockband die hits scoorde in de jaren ‘ 90. Zoonlief trad als muzikant weliswaar in de voetsporen van zijn vader, maar speelt liever blues. En dat doet hij zeer verdienstelijk.

In 2012 richtte Devin Cuddy zijn band op. Samen met  Nichol Robertson (gitarist), Zack Sutton(drummer) en Devon Richardson (basgitarist) probeerde hij uit de schaduw van zijn vader’s faam te komen en een eigen geluid te vinden. Dat geluid kwam er in de vorm van het album ‘Volume One’. Na de release van het tweede album ‘Kitchen Knife’ bleken zijn vader’s genen waardevol: mede door zijn bekende achternaam  én muzikale aanleg boekte Devin Cuddy success.

Tegenwoordig timmert hij flink aan de weg. Met success overigens: begin 2016 tourt hij door Amerika, alvorens hij naar het grote Europese Ospel komt.   De muziek is geschreven voor een nieuwe generatie liefhebbers. Het zet zich af tegen de heersende Nashville-country in Canada en laat zich door een uniek stemgeluid gecombineerd met easy listening, niet makkelijk in een hokje plaatsen. De muziek van Devin heeft al het goede van verschillende stijlen: blues, swingende jazz, easy rock met een vleugje bluegrass. Toch blijft nog altijd duidelijk te horen waar Devin vandaan komt: een authentieke ranch waar country-rock er met de paplepel in werd gegoten.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners