Jason Ricci & the Bad Kind

Jason Ricci & the Bad Kind

Als relatief onbekende artiest maakte Jason Ricci in 2009 grote indruk op het Ospelse publiek. Dat smaakte naar meer! Hierna kende hij echter een turbulente periode die er mede voor zorgde dat hij lange tijd niet in Europa heeft gespeeld. Wij zijn dan ook erg blij dat hij zijn rentree komt maken in Ospel. Speciaal voor deze gelegenheid neemt hij zijn Amerikaanse band 'the Bad Kind' mee.

Jason Ricci staat bekend om zijn superieure mondharmonicamuziek, hij mag met recht een mondharmonicavirtuoos genoemd worden. De Amerikaanse nieuwszender CNN bestempelde de harmonicaklanken van Ricci tijdens het Rock and Roll Hall of Fame-concert in 2015 tot ‘kippenvelmuziek’. Verder werd hij in 2010 bekroond tot ‘Best Mondharmonica Player’ op de Blues Music Awards. 

Het talent werd geboren in het havenstadje Maine. Na zijn begin in een punkband besloot Ricci zich te focussen op de mondharmonica, dit bleek een succes. Geïnspireerd door namen als Howard Levy en Paul Butterfield won Ricci verschillende eretitels en prijzen en klom hij op tot een muzikant van statuur. Hij trad vervolgens vaak op als gastartiest langs de zijde van namen als Walter Trout, Johnny Winter, Joe Louis Walker en Nick Curran. Tussendoor maakte Ricci, met succes, diverse solo-albums met begeleidingsband.  

Met een optreden van Jason Ricci & the Bad Kind kun je je voorbereiden op moderne blues, vanuit het hart gebracht door topmusici. Daarbij is Jason zelf natuurlijk het vlaggenschip van deze formatie: de absolute wereldtop van de mondharmonica.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners