Southside Johnny & the Asbury Jukes

Southside Johnny & the Asbury Jukes

Southside Johnny & the Asbury Jukes, het moet toch wel bellen doen rinkelen bij de gemiddelde bluesfan. De peetvader van de ‘Jersey Shore Sound’, zo wordt hij ook wel genoemd. Deze sound vindt zijn oorsprong – niet geheel toevallig-  in de geboorteplaats van de Johnny: Jersey Shore. Southside Johnny reist, tijdens zijn 'Soultime Dance Party'-tour, met zijn band af naar Ospel om er een groot feest van te komen maken!

Singer-songwriter en frontman John Lyon heeft een hele staat van dienst en heeft met de groten der aarde gespeeld waaronder Willy Deville en Bruce Springsteen. In hun oeuvre wisselen Johnny & the Jukes makkelijk swingende rock, soul en R&B af met mooi treurig tranentrekkers.

Het zijn gouwe ouwe, zo mag gezegd worden. De band treedt al op sinds 1975, maar is still going strong: eind vorig jaar kwam het nieuwste album van de groep uit, genaamd ‘Soultime!’. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit album doordrenkt van Motown-invloeden.   Kortom: een man die zich niet meer hóeft te bewijzen, maar dat toch weer zal doen in Ospel.

Gaat dat zien... Want: we’re havin’ a party and everybody is swinging…  

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners