Ian Siegal & Jimbo Mathus

Ian Siegal & Jimbo Mathus

Een ijzersterke samenwerking tussen Ian Siegal, één van Europa’s vooraanstaande bluesmuzikanten en Jimbo Mathus, Amerikaanse roots singer-songwriter (en succesvol producer voor onder andere Buddy Guy). Samen komen zij ons een onvervalste portie akoestische blues- en rootsmuziek voorschotelen.

Voor de echte blues- en americanaliefhebber heeft Ian Siegal eigenlijk geen introductie nodig. De Britse gitarist en zanger, heeft een indrukwekkend curriculum. Hij maakte zo’n derttien eigen EP’s en trad daarlangs geregeld op met andere bluesbands. Deze man heeft onder andere al zeven British Blues Awards en een European Blues Award op zijn naam staan en wordt geprezen door muziekcritici en collega-muzikanten.

Ook Jimbo Mathus is al een gevestigde naam in de blueswereld. Deze singer-songwriter, multi-instrumentalist en Grammy-nominee uit Mississippi staat bekend om zijn rustieke snaarmuziek onder begeleiding van prachtige teksten.

Toch maakt juist deze combinatie het samenspel van Ian Siegal & Jimbo Mathus de moeite waard; als pek en veren vinden de twee elkaar in hun muziek. Heerlijke rootsmuziek omlijst door de zachtheid van Mathus’ gitaar.  

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners