Birds of Chicago

Birds of Chicago

Birds of Chicago is een band opgericht rond het duo Allison Russell (Po’Girl) en JT Nero (JT & The Clouds). De muziek van de band verkent alle uithoeken van de Amerikaanse rootsmuziek en gaat net zo makkelijk aan de haal met invloeden uit de ingetogen folk als invloeden uit de dampende soul, terwijl de Amerikaanse landsgrenzen ook worden overschreden voor flirts met Caribische invloeden. 

JT is een meester in het schrijven van pakkende liedjes met lekkere refreintjes, die je onherroepelijk in beweging krijgen. Soms hebben ze wat eigenaardige onderwerpen, want wie zingt er nu toch over lintwormen en kanonskogels?

Het is niet het doorsnee genre wat doorgaans speelt op ‘de blues’, deze ‘rare vogels’. Toch horen ze zeker thuis op de heilige steigerplanken in Ospel. De pure kwaliteitsmuziek heeft haar bestaansrecht namelijk ruimschoots bewezen. Sinds 2012 bundelden de twee singer-songwriters hun krachten en startten dit muziekcollectief op. Sindsdien touren ze de wereld over en verspreiden ze hun melodieuze liefde, dit doen ze door maar liefst 200 nachten per jaar onderweg te zijn. Als dat geen liefde voor muziek bewijst.

Verwacht dus geen zwartleren ZZ-Top verschijning wanneer de Birds Of Chicago het podium opvliegen maar laat je verrassen door deze 'vreemde eend in de Ospelse bijt'.  

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners