Danielle Nicole

Danielle Nicole

Zoals ieder jaar worden op Moulin Blues niet alleen de oren verwent maar ook de ogen. Ditmaal door Danielle Nicole, deze Amerikaanse zangeres/bassiste overtuigt het prubliek met haar verschijning en stemgeluid binnen luttele seconden.

We kennen Danielle Nicole nog van haar optreden in 2012 met de familieband Trampled Under Foot. Toen maakte ze indruk op het Ospelse publiek. Na 13 jaar Trampled Under Foot heeft Danielle Schnebelen de sprong gemaakt en is ze solo verder gegaan... en dit gaat haar heel goed af! Blues en soul gezongen door een blanke zangeres/bassiste die donker klinkt!

Nicole’s muziek is het geluid van een ware indepent woman. Sinds 14-jarige leeftijd struint ze cafés, zaaltjes en kroegen af om haar krachtige sound publiekelijk te maken. De muzikale familie waarin ze werd grootgebracht was van grote invloed op haar ontwikkeling: generatie op generatie was werkzaam in de muziekindustrie: grootmoeder zong in een big band en ook haar eigen moeder was verknocht aan muziek maken. Het was daarom geen verassing dat Danielle Nicole al snel het podium zocht, ze zong waarschijnlijk eerder dan ze sprak.

De prachtige rauwe vrouwenstem in combinatie met een funky bas zorgen voor een heerlijke muzikale compositie. Het is daarom niet voorbarig om hierbij al te voorspellen dat deze dame menig armhaar zal doen stijgen.  

 

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners