Dead Bronco

Dead Bronco

De verschijning van Dead Bronco alleen al zal waarschijnlijk al voor de nodige consternatie zorgen. De heren zien er namelijk uit alsof ze de afgelopen tien jaar onder een brug hebben gewoond; armen vol tatoeages, een authentieke vetkuif en een gezichtsuitdrukking die zegt: ‘ik vreet je op’. Toch betreft het hier geen moorddadige bandido’s, maar kwaliteitsmuzikanten. 

Deze Spanjaarden ontmoetten elkaar toevallig in de lokale scene en besloten al snel om samen muziek te gaan maken. Dat werd uiteindelijk een heel interessante mix van country en western, vermengd met punk, rockabilly, folk, hotjazz en swing. Echte outlaw-muziek: broeierig, vuig, duister en schuurt als de zandkorrels tussen je tenen of andere plaatsen waar je het liever niet hebt. 

Het zijn rijzende sterren, de kerels van Dead Bronco. Opgroeiend in het Spaanse land waren zij één van de bands die zich het lot van de plattelandsblues aantrokken. Dit heeft ze geen windeieren gelegd: in 2015 wonnen ze meerdere nationale popprijzen, waaronder het prestigieuze Premios Rock Villa Madrid, een prijs waarvoor gestreden wordt door meer dan 400 artiesten.

Het is een indicatie dat Dead Bronco zijn naam al heeft waargemaakt en klaar is om het internationale podium te beklimmen. Met hun Broncobilly-sound touren zij de komende zomer door Europa. België, Frankrijk en Nederland zullen zodoende in 2016 voor het eerst kennis maken met DB. Maar wellicht niet iedereen, Dead Bronco is namelijk niet voor watjes.  

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners