Rusty Apollo

Rusty Apollo

Kaal, grijs of een flinke baard, typerende kenmerken voor de heren van Rusty Apollo. Ze zijn niet meer de jongste, al is dit in hun geval een duidelijk voordeel. De mannen, met onder meer Kim Snelten in de gelederen, staan bekend om hun psychedelische vertolkingen van èchte blues-klassiekers. Muddy Waters en Taj Mahal zijn voorbeelden van blues-legends wiens nummers terugkomen in het oeuvre van Rusty Apollo. Blues zoals het bedoeld.

Ondanks de ervaring van de bandleden is de band nog piepjong. De mannen kenden elkaar al langer, maar maakten nog nooit muziek met elkaar. In de lente van 2014 besloten zij, dankzij een gezamenlijke liefde voor het genre, een blues-band te beginnen. Na optredens in verschillende kroegen, zalen en festivals, bleek dit een goede keuze. In mei van het afgelopen jaar kwam hun debuutalbum genaamd ‘Oh Yeah’ uit. Dit album, bestaande uit ‘gouwe ouwe’  van onder andere Howlin’ Wolf en John Lee Hooker, werd bijzonder goed ontvangen.

De mannen steken hun voorliefde voor de klassiekers dus duidelijk niet onder stoelen of banken. De muziek is echter geen exacte kopie; met de toevoeging van een prachtige blues-harp weten zij ook de gevoelige snaar te raken. Hun vertolking van de alom bekende klassiekers is daarentegen vaak rauwe blues, waarbij het origineel in ere blijft. De krasse knarren van Rusty Apollo zijn daarom nog lang niet afgeschreven. Sterker nog: zij brengen de oude blues weer tot leven.   

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners