Kirk Fletcher Band

Kirk Fletcher Band

In de heersende rap-scene van Compton, California is het niet louter hiphop dat de klok slaat, zo bewijst deze veertigjarige gitaarvirtuoos. Kirk Fletcher mag dan wel afkomstig zijn uit het strijdtoneel van de gangster rap, zijn muziek vertelt een heel ander verhaal. Eén van melodieuze blues met duidelijke invloeden van reeds overleden grootheden.

Fletcher is al lang geen onbekende meer in de blues, zo speelde hij diverse malen langs de zijde van grootheden zoals Joe Bonnamassa en Charlie Musselwhite, en was hij drie jaar lang leadgitarist van The Fabulous Thunderbirds. Hij wordt niet voor niets nog steeds "one of the most in-demand blues guitarists on the scene" genoemd.   Vanaf zijn achtste levensjaar had hij een intensieve verstandhouding met zijn gitaar. Het prille begin vond voor hem plaats in zijn vaders Gospel-kerk, waar hij samen met zijn broer de muzikale omlijsting van kerkdiensten verzorgde. Het is daarom geen toeval dat er duidelijke gospel-invloeden te horen zijn in diens muziek.   

Kirk Fletcher wordt zodoende gezien als het total package met opzwepende solo’s die herinneringen oproepen aan o.a B.B. King, Stevie Ray Vaughan en Jimmy Reed. Deze groteske zwarte man weet soul, blues en funk te vermengen tot een geluid dat Ospel zal doen schudden op haar grondvesten.   

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners