Thorbjørn Risager & the Black Tornado

Thorbjørn Risager & the Black Tornado

Deze Deense bluesviking bewijst dat het in Scandinavië wel goed zit met de blues. Risager en zijn zevenkoppige gevolg zijn namelijk al lang geen kleine spelers meer in de bluesscene en acht albums en verscheidene blues-awards zijn hier het bewijs van. 

Het totale blues-ensemble bestaat sinds 2003, waar vijf artiesten in Kopenhagen besloten een band te formeren. Sindsdien ging het de mannen voor de wind; albums vonden vele toehoorders en de band werd zowel in 2014 als 2015 genomineerd voor de prestigieuze British Blues Award.   

Thorbjørn Risager & The Black Tornado is van vele markten thuis, zo bewezen zij tijdens optredens op North Sea Jazz, Crossroads Guitar Festival en zo’n zevenhonderd andere plekken. In 2010 wist hij met zijn gevolg ook indruk te maken op het publiek in Ospel op ons Moulin Blues. Met een unieke collectie blazers liet hij hier niet alleen blues maar ook soul, funk en jazz horen. Samengevat: een duizenpoot met een Gibson-gitaar.  

De 45-jarige Thorbjørn en zijn gevolg verzekeren ons daarom al bij voorbaat van een spectaculaire show met alles wat de liefhebber maar kan wensen. Deze Denen draaien al even mee en weten hoe je een show neerzet.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners