Fred Eaglesmith

Fred Eaglesmith

De blues en americana: genres waarin verdriet, pijn en andere ellende wordt bezongen. Fred Eaglesmith verstaat dit als geen ander, de muziek die hij ten gehore brengt is namelijk doordrenkt van een rauw levensverhaal waarbij de muziek door merg en been gaat.

De 59-jarige Canadees vond zijn affiniteit met muziek nadat hij in zijn vroege jeugd Elvis hoorde. Als gevolg van deze eye-opener vertrok hij naar het westen van Canada om daar zijn bluegrass, folk, rock en blues ten gehore te brengen.  Naast zijn performance als begenadigd artiest, schuilt er in Eaglesmith ook een heus caberatesk talent. Hij staat namelijk bekend om zijn luchtige intermezzo’s tussen de nummers door, waarin hij dikwijls het publiek vermaakt met anekdotes.   Fred Eaglesmith is zodoende: anders dan de meeste anderen... Alleen daardoor is hij een aanwinst voor de variatie in de line-up.

Behalve zijn kwaliteiten op muzikaal gebied zal deze gelauwerde songster ook het publiek kunnen vermaken met aanstekelijke teksten. Kortom: een man met een verhaal.  

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners