Blues Caravan 2017

Blues Caravan 2017

In navolging van de drukbezochte Moulin Blues-camping zal er dit jaar ook een caravan op het podium te aanschouwen zijn. En wat voor één. Ruf Records' Blues Caravan is een reizend gezelschap bestaande uit, jaarlijks afwisselende artiesten, dat hun melodieuze troubadoursbestaan prachtig naar de blues vertaalt. Ook dit jaar heeft de formatie weer artiesten van niveau aan weten te trekken. Onder andere Big Daddy Wilson, Si Crouston en Vanessa Collier vormen Blues Caravan 2017. Deze artiesten gelden reeds als vaste krachten binnen de rock & roll, blues- en soulscene. In deze unieke samenwerking vertolken zij de welbekende klassiekers én nummers van eigen makelij.

Uit North Carolina (USA) brengt Big Daddy Wilson met zijn diepe, lage stemgeluid de blues in dit gezelschap. Londonaar Si Crounston (UK) daarentegen is "old-school"  en floreert in het rock & roll en rockabilly-genre met nummers die sterke connecties vertonen met grootheden als Jackie Wilson of Gene Vincent. Vanessa Collier (USA) levert ten slotte de kerst op de taart met behulp van haar uitmuntende soul, swingende sax en daverende verschijning. Dit alles op gitaar begeleid door niemand minder dan gitaargodin Laura Chavez (USA).  

Blues Caravan plaveide in het verleden de weg voor namen zoals Joanne Shaw Taylor, Albert Castiglia en Layla Zoe. Het mag daarom geen loze voorspelling heten dat ook deze formatie het dak er af zal blazen.  

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners