Lil' Jimmy Reed & The A-Team

Lil' Jimmy Reed & The A-Team

Ondanks de, helaas, stijgende sterfgevallen van klassieke blues-grootheden wist de Moulin Blues-organsatie toch één van de overgebleven blues-coryfeeën naar Ospel te lokken. Lil’ Jimmy Reed and the A-team brengt in mei de echte authentieke blues.

Een waardevol relikwie uit een antiek blues-tijdperk, zo zou je ‘m kunnen noemen. Lil’ Jimmy Reed groeide namelijk op in het sterk gesegregeerde Zuiden van Amerika gedurende de jaren dertig. Gewapend met een besnaard sigarenkistje begon hij op z’n zesde met het spelen van de blues.   Zijn doorbraak kwam op zijn 18e op het moment dat hij Jimmy Reed mocht vervangen die te dronken was om te spelen, zo gaat het verhaal. Aldus was “Kleine” Jimmy Reed geboren. Hij wist de armoede uit het zuiden te ontsnappen en het was voor hem een eer om met vele legendarische blueshelden te mogen spelen in de jaren 60.  

Gaandeweg trad hij meer en meer op in en rondom geboorteplaats Louisana. Later was hij een artiest van statuur die aan de zijden van o.a. B.B King en Bobby Bland floreerde.   De 77-jarige bluesveteraan dateert uit een tijd waarin zwarte Amerikanen onderdrukt en beschimpt werden. De blues die hij ten gehore brengt is daarom goudeerlijk, rauw en authentiek.

Hij neemt met zijn A-team onder meer de toetsenist Bob Hall mee - een blueslegende op zich, en speelde in het verleden met een waslijst aan muzikanten zoals John Lee Hooker, Howlin’ Wolf, Little Walter, Jimmy Witherspoon en Chuck Berry.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners