Big Creek Slim & Peter Nande

Big Creek Slim & Peter Nande

Rechtstreeks uit het hoge Noorden presenteert Moulin Blues het duo Big Creek Slim & Peter Nande. In Denemarken gelden deze twee artiesten reeds tot de fine fleur binnen de blues, ze werden namelijk al diverse malen bekroond met nationale blues-awards. Ditmaal komen ze hun geluk beproeven in Nederland -met succes verzekerd.

Marc Rune a.k.a Big Creek Slim kwam al vroeg in aanraking met zijn geliefde blues-genre. Gedurende zijn jeugd ontdekte hij een sterke affiniteit met klassieke blues bezongen door zwarte blues-pioniers in Amerika. Het was daarom geen toeval dat diezelfde passie hem in 2008 naar ‘the States’ bracht. Aldaar raakte hij verliefd op de fijnmazige Delta-blues en bracht zijn eigen muziek waar mogelijk ten gehore. Inmiddels woont hij in Brazillië vanwaar hij nog altijd zijn geliefde blues maakt. En hoe.  

Zijn landgenoot Peter Nande is een uitstekend harmonica-speler en front man van The Peter Nande Band. Nande is zeker geen onbekende in Ospel, in het verleden stond hij reeds twee maal (2009 en 2011) in de Ospelse tent respectievelijk met zijn Peter Nande Band en samen met Tim Lothar Petersen. In 2017 laat Big Creek Slim samen met Peter Nande heerlijk authentieke Delta-blues horen die perfect past in de festivaltent in Ospel.  

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners