Southern Avenue

Southern Avenue

Southern Avenue is een straat in Memphis die loopt van het meest oostelijke deel van de stad naar het gedeelte met de naam 'Soulsville'. En dit Soulsville is nu net de geboorteplek van het befaamde Stax Records - en dit is niet puur toevallig zo.

Southern Avenue is namelijk ook de naam van een jonge en zeer talentvolle band uit Memphis. Ze brengen een soort blues dat we hier op ons continent nog niet al te veel zien: een mix van blues, r&b, soul en gospel. Deze mix wordt gebracht met enorm veel dynamiek en energie!

De band is ontstaan rondom de zusjes Tierinii (vocals) en Tikyra Jackson (drums) die beide opgroeiden binnen de traditie van gospel. De jonge deerne Tierinni is een vrolijke spring in't veld en doet terug denken aan de beginjaren van een jonge tante Tina met dan wel op de voorgrond een moderne uitgave van de hedendaagse blues.

Verder zijn er nog  de geweldige Israelische gitarist Ori Naftaly, Daniel McKee (bass) en Jermey Powell op keyboard. Samen komen ze uit Memphis de stad van soul en blues, waar ze niets dan positieve recensies mogen ontvangen en waar ze ook door ‘Stax’ werden gecontacteerd voor het uitbrengen van een debuutalbum dat onlangs is uitgekomen.

Ze worden in hun thuisland betiteld als “The most-talked-about band in Memphis.” en “If Memphis music is a genre, this is it!” dus gaat dat zien!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners