Detonics

Detonics

Een Detonic is doorgaans een klein handpistool dat onopvallend in een broek, jas of sok wordt gestoken. In deze context betekent het echter iets anders; een Nederlandse bluesband die in 2016 de Dutch Blues Challenge won. Hoe? Door te knallen als een pistool volgeladen met blues.

Deze bluesband beklimt gestaag de ladder in de Nederlandse én buitenlandse blues scene. Met spetterende liveshows bewezen zij zichzelf al meerdere malen. En dat mag geen verassing meer heten.  

De muziek die de heren ten gehore brengen is gebaseerd op de vintage sound van de West Coast in de jaren vijftig. Zanger Kars Nus weet een superieure blues-sfeer neer te zetten door middel van de kenmerkende blues in de West Coast traditie. René Luytens op bas en Jeremy Aussems op gitaar zorgen vervolgens voor een jazzy swing die zijn weerga niet kent. Het geheel roept zodoende een sfeer van een ouderwets rokerig café op, vertolkt door een vijftal ijzervreters.  

Detonics onthult een rauwe Blues & Roll waarbij het publiek wordt voorzien in een prachtige dosis entertainment. De uitstraling van deze heren is namelijk de personificatie van heerlijke rafelige Nederlandse blues, geïnspireerd op de swingende Amerikaanse jaren vijftig.  

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners