Lurrie Bell & His Chicago Blues Band

Lurrie Bell & His Chicago Blues Band

Lurrie Bell werd in 1958 als zoon van mondharmonicavirtuoos Carey Bell geboren in Chicago. Lurrie trad al op jeugdige leeftijd in de voetsporen van zijn vader en debuteerde op 16-jarige leeftijd in de band van blues icoon Willie Dixon en werd onmiddellijk herkend als jeugdig genie als gitarist, maar ook als zanger.

Daarna volgde een periode van verwarring die bijna 20 jaar duurde en waarin hij een zwervend bestaan leidde. Het is een klein wonder dat gitarist/zanger Lurrie Bell nog onder ons is want de beste man heeft in deze periode nogal wat tegenslagen in zijn leven gehad, waaronder verslavingen, dakloosheid en het overlijden van twee dochters. 

Informele optredens vonden in die tijd vooral plaats als straatmuzikant op de fameuze Maxwell Street Market in Chicago. Hij hervond zich in de jaren 90 van de vorige eeuw en bouwde een oeuvre op, dat is terug te vinden op zo’n 70 plaatopnamen met verschillende grootheden als vader Carey Bell, Koko Taylor, Son Seals, Eddy Clearwater en Eddy Shaw. Vanaf 2000 begon hij te bouwen aan een loopbaan onder eigen naam met zijn eigen band: Lurrie C. Bell’s Blues Band wat later Lurrie Bell & His Chicago Blues Band werd.

Lurrie Bell is absoluut een grootheid in de Blues, Chicago Blues wel te verstaan. Hij komt ons ongetwijfeld trakteren op een mix van zijn eigen werk met absolute bluesklassiekers... Dit wordt gebracht door een man die heel goed weet wat 'the Blues' betekent, hij heeft het namelijk geleefd.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners