Jonn "Del Toro" Richardson

Jonn "Del Toro" Richardson

Zoals zijn naam al doet vermoeden speelt deze Texaan met Mexicaans roots als een volwaardige matador. Jonn, een breed figuur met exotische sik, maakt zijn voorkomen waar: pikante Texas blues, een vleugje Latino en dat omlijst door krachtige zang.

Opgroeiend in een muzikale familie komt Richardson al vroeg in aanraking met muziek. Zijn Mexicaanse oma tourde het land door met een mariachi-band en ook zijn ooms waren muzikaal actief. Zijn ware roeping vindt hij echter als hij in aanraking komt met the blues. Aan de hand van zijn interesses in deze blues, country, classic rock en Motown-sound vormt hij vervolgens zijn eigen geluid. Richardson werkte in het verleden o.a. samen met James Cotton, Hubert Sumlin en Otis Taylor.

Jonn Del Toro Richardson is absoluut een toevoeging van formaat aan de line-up van Moulin Blues. Gewapend met gitaar voorziet hij de liefhebber van opzwepende climaxen en vooral ook een heel veelzijdig geluid. Tegelijkertijd schuilt er ook een diepere inhoud in deze muzikant, zo bewijst hij op het album ‘Tengo Blues’ dat geproduceerd werd door niemand minder dan Anson Funderburgh. Stierlijk vervelen zal deze ‘Del Toro’ nooit.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners