Eric Gales

Eric Gales

Na een turbulente fase in zijn leven weet Eric Gales inmiddels heel erg goed waar hij het over heeft als hij de blues speelt. Na 20 jaar langs de afgrond te hebben gelopen heeft hij al een tijdje eindelijk zijn “rust” gevonden en doet 'ie nu waar hij ECHT goed in is: muziek maken. Het uit zich allemaal in een emotionele rollercoaster, die hij op inspirerende en pure manier aan het publiek ten toon spreidt. Dit alles verpakt in een stevige portie bluesrock.

Het spel van de uit Memphis afkomstige gitaarvirtuoos is misschien het best te omschrijven als intuïtieve bluesrock. Hij tovert een grote verscheidenheid aan creatieve uitstapjes uit zijn gitaar waarmee hij zijn genialiteit onderstreept. Gales heeft een bijzondere sound, niet alleen qua stijl maar ook omdat hij linkshandig een rechtshandige gitaar “upside down” speelt, met ook de snaren omgedraaid dus, net zoals bijv. Doyle Bramhall II (MB 2017).

Geen zelfvernietiging meer, maar een zelfbewuste gitarist die met een positieve blik naar de toekomst kijkt. Dat is Eric Gales anno 2018. Een gitarist die zich echt mag meten met de bluesrockgiganten van deze tijd.

Gales is nog maar net op stoom en daar mogen we in Ospel gelukkig van meeprofiteren! Prepare!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners