Kim Wilson

Kim Wilson

Kim Wilson behoeft bij de bluesliefhebber eigenlijk geen introductie, als frontman van The Fabulous Thunderbirds is zijn naam in de blueshistorie gebeiteld.

Als zoon van musicerende ouders kreeg hij de liefde voor de muziek al vroeg mee. Op high school leerde hij de blues kennen en schakelde hij van gitaar en trombone over op de mondharmonica. In de Bay Area blues scene in San Francisco viel zijn talent op en speelde hij onder andere met blues grootheden als Charlie Musselwhite, John Lee Hooker en Sonny Rhodes. 

Halverwege de jaren zeventig, nadat hij naar Austin Texas verhuist was, was het niemand minder dan Muddy Waters die het talent in Kim Wilson herkende. In Austin richtte Wilson met Jimmy Vaughan The Fabulous Thunderbirds op en als huisband in Antone’s Nightclub begeleidde hij vele grote bluesartiesten. Dat kreeg de goedkeuring van Waters die zich als een mentor naar hem toe opstelde. The Fabulous Thunderbirds groeiden uit tot een bluessensatie en verdienden hun plek in de blues "Hall of Fame".

In Austin is Wilson's voorliefde voor de blues uit de jaren 50 en eerder ontstaan, zijn interesse in de historie legt hij vast in zijn solo projecten. Zo deed Wilson dat ook onlangs op zijn zeer goed ontvangen solo-album "Blues and Boogie vol. 1" (2017, tip!). 

Deze sound van de jaren '50 zal ongetwijfeld terug te horen zijn wanneer Kim Wilson op het podium staat in Ospel. Hij komt exclusief voor Moulin Blues 2018 over uit de VS en dit zal dan ook het enige optreden in Europa zijn. Als begeleidingsband neemt hij grof geschut mee, zo zullen o.a. Big Jon Atkinson (gitaar), Billy Flynn (gitaar) en Bob Welsh (piano) de harmonicameester begeleiden.

Kim Wilson exclusief op Moulin Blues 2018, dat mag je echt niet missen!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners