Detonics

Deton­ics

Speelde in  2017

Een Deton­ic is door­gaans een klein hand­pis­tool dat onop­val­lend in een broek, jas of sok wordt gesto­ken. In deze con­text betekent het echter iets anders; een Ned­er­landse blues­band die in 2016 de Dutch Blues Chal­lenge won. Hoe? Door te knallen als een pis­tool vol­ge­laden met blues.

Deze blues­band bek­limt ges­taag de lad­der in de Ned­er­landse én buiten­landse blues scene. Met spet­terende liveshows bewezen zij zichzelf al meerdere malen. En dat mag geen verass­ing meer het­en.

De muziek die de heren ten gehore bren­gen is gebaseerd op de vin­tage sound van de West Coast in de jaren vijftig. Zanger Kars Nus weet een superieure blues-sfeer neer te zetten door mid­del van de ken­merk­ende blues in de West Coast tra­di­tie. René Luytens op bas en Jere­my Aussems op gitaar zor­gen ver­vol­gens voor een jazzy swing die zijn weer­ga niet kent. Het geheel roept zodoende een sfeer van een oud­er­wets rokerig café op, ver­tolkt door een vijf­tal ijz­ervreters.

Deton­ics onthult een rauwe Blues & Roll waar­bij het pub­liek wordt voorzien in een prachtige dosis enter­tain­ment. De uit­stral­ing van deze heren is namelijk de per­son­i­fi­catie van heer­lijke rafe­lige Ned­er­landse blues, geïn­spireerd op de swin­gende Amerikaanse jaren vijftig.