Joakim Tinderholt & his Band

Joakim Tin­der­holt & his Band

Speelde in  2019

Joakim Tin­der­holt is één van die blues & roots-sen­saties die Scan­di­nav­ië rijk is. Tin­der­holt, neef van gitarist Kid Ander­sen (o.a. Rick Estrin & the Night­cats), brengt met zijn band de rhythm & blues uit het Noorse Oslo mee. Met zijn authen­tieke vetkuif en lange baart straalt hij pre­cies uit wat zijn muziek doet ver­moe­den: pure rhythm and blues ver­pakt in een flink knal­lende sound maar wel met dat nodi­ge ruwe rand­je.

Door de jaren­lange samen­werk­ing zijn ban­dle­den Bill Troiani (bass) en Alexan­der Pet­tersen (drums), Kjell Lau­ritzen (piano), Håkon Høye (rhythm gitaar) en Joakim Tin­der­holt (lead­g­i­taar) volledig op elka­ar inge­speeld. De band fungeerde in eerste instantie als huis­band van de Mud­dy Waters Blues Club’ in Oslo. Door­dat de shows zeer goed bezocht wer­den, besloot de band het er in 2005 op te wagen; ze ver­li­eten de club en begonnen te touren door Noor­we­gen. Gaan­deweg werd al snel duidelijk dat deze Noor­man­nen poten­tie hebben.

Vanu­it Noor­we­gen trokken ze de grens over naar de rest van Europa, waar het suc­ces aan­hield. Met hun meest recente, suc­cesvolle album Hold On’ (2017) oogst­ten zij veel lof bin­nen de blueswereld. De swin­gende blues en rock & roll die de man­nen ten gehore bren­gen staat garant voor een per­for­mance van for­maat. Joakim Tin­der­holt is het lev­ende bewi­js dat oprechte blues geen nation­aliteit kent. Amerikaans, Noors of gewoon in Ospel…