Nico Duportal & his Rhythm Dudes

Nico Dupor­tal & his Rhythm Dudes

Speelde in  2016

Dat het komende Moulin Blues-menu bruist van inter­na­tionale inhoud was al één ding wat zek­er was, wat er echter nog miste in deze mul­ti­cul­turele verza­mel­ing was Franse inbreng. Daarom pre­sen­teren wij met gepaste trots Nico Dupor­tal and his Rhythm Dudes’. Deze Franse swingsen­satie flo­reert in zwierende rock & roll en charmeert met hun authen­tieke muziek.

Tij­dens een optre­den van Nico en zijn dudes waan je je even in de jaren vijftig; hoge kra­gen met immense bassen spe­len groovy blues- & rock & roll deun­t­jes. Het zijn nog jonge gas­ten, al blijkt dat niet uit hun oeu­vre: ze bracht­en tot nu toe twee EP’s uit en zes albums. Dit in com­bi­natie met hon­der­den optre­dens maakt Nico Dupor­tal and his Rhythm Dudes tot een band met ervar­ing, zij ken­nen inmid­dels het klap­pen van de zweep.

Alsof je met een tijd­ma­chine vijftig jaar terug wordt getrans­porteerd, zo voelt het tij­dens een optre­den van deze jeugdi­ge oud­eren. Met deze band is het pub­liek van per­fecte sfeer verzek­erd door mid­del van nos­tal­gie en den­derende ear­ly rock & roll. Het is daarom een voor­recht dat juist deze authen­tieke stoof­pot uit de Franse cui­sine op het menu staat tij­dens Moulin Blues 2016!