The Cash Box Kings

The Cash Box Kings

Speelde in  2017

Recht­streeks uit Chica­go the Windy City’, Illi­nois bren­gen deze konin­gen van de blues hun blues­roots mee naar Ospel. Deze band staat voor regel­rechte old-skool Chica­go-blues in een fris, nieuw jas­je.. en in het bren­gen van dat gelu­id zijn deze Cash Box Kings ware meesters.

Het vijfkop­pige blues-ensem­ble wordt geleid door front­man­nen Joe Nosek en Oscar Wil­son. Nosek (mond­har­mon­i­ca en zang), schri­jft blues zoals het bedoeld is, met hoor­bare tragiek en rauwe lev­ensver­halen. Wil­son (zang) vult ver­vol­gens de sfeer aan met zijn imposante ver­schi­jn­ing. Deze rasechte enter­tain­er doet in zijn voorkomen en muziekgelu­id denken aan een post-war Chica­go blues gigant als Mud­dy Waters. Deze twee front­man­nen wor­den begeleid door het for­mi­da­bele gitaar­spel van van Joel Pater­son. Een absolute fin­ger­pick-vir­tuoos op gitaar.

De Cash Box Kings waren dit jaar bij de Blues Music Awards genom­i­neerd voor Best Tra­di­tion­al Blues Album’, Album Of The Year’ en Band Of The Year’.

Deze zwaargewicht­en van de blues staan garant voor een imponerende show die ongetwi­jfeld een lach op je gezicht zal tov­eren! Moulin Blues veran­dert voor even in Lit­tle Chica­go aan de Mei­jelsedijk!