Drie nieuwe namen uit de Lage Landen

Drie nieuwe namen uit de Lage Landen

Door Robbert van der Vleuten op in Moulin Blues 2016

Het is een feit dat blues- & rootsmuziek volop leeft in onze Lage Landen. Natuurlijk staan er ook dit jaar weer een aantal bands uit België en Nederland op Moulin Blues!

Als organisatie presenteren wij jullie:

Steven Troch Band

Voorheen was hij frontman van Fried Bourbon en begeleider van vele artiesten waaronder Ina Forsman en Tiny Legs Tim. Deze Mechelaar werd al vroeg besmet met het bluesvirus en behoort zeker en vast tot de beste mondharmonicaspelers van de Benelux. 

Steven besloot om de studio's in te gaan om zelf een album op te gaan nemen en dit debuut, "Nice 'n Greasy", wordt zeer enthousiast ontvangen! Maak op Moulin Blues kennis met de Steven Troch Band!

The Mighty Ya-Ya

Uit Eindhoven komen vier gasten onder de naam 'The Mighty Ya-Ya' ons trakteren op een gezonde portie bluesrock. Of hoe zou je het eigenlijk moeten noemen? Zelf noemen ze het: "Well, like QOTSA and John Lee Hooker recording to the same mic. Tom Waits in full Zulu-dress leading a seventies Afro-beat combo. Jack White and King Crimson thumping a one-chord rock opera with all amps turned beyond healthy and Arthur Lee Love disassembling “Stairway to Heaven” assisted by a gang of Cossacks". Oordeelt u zelf.

DIFF

Waar The Mighty Ya-Ya het zuiden van Nederland mede vertegenwoordigt, doet DIFF dit voor het hoge noorden. DIFF is een rootsy gitaarband uit het Friesche Leeuwarden. Met maar liefst vijf gitaristen op een rij en natuurlijk een drummer op de achtergrond die het geheel ritmisch aanjaagt.  Een band als een jongensverhaal: spelen om de lol van het spelen. Wat verwacht je nog meer van een band?

Reacties

Er zijn geen reacties

Verstuur een reactie

Terug naar het overzicht

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners