Billy T Band

Billy T Band

Het mag een uitzonderlijk levensverloop heten dat deze bluesartiest onderging. William Troiani besloot namelijk na 47 jaar in New York te hebben gewoond naar het Scandinavische Oslo te verhuizen. Nadat hij in Amerika samenwerkte met onder meer Kiss-gitarist Paul Stanley, Lightnin Hopkins en Nancy Griffith was Noorwegen opeens een bluesveteraan rijker

Zijn vertrek richting Europa was tegelijkertijd het begin van de band die op de Ospelse bühne staat. In de Muddy Waters Blues Club formeert hij een huisband die de begeleiding van rondreizende artiesten zoals onder meer Willie ‘Big Eyes’ Smith, Homesick James, Junior Watson, Eddie Kirkland, en Louisiana Red verzorgt. Na het sluiten van de club in 2003 besluit de huisband verder te gaan onder de naam Billy T Band. Uiteindelijk resulteert dit onder meer in hun plaat ‘Reckoning’; een loepzuivere verzameling blues, soul en swamprock.

Dit alles met een voorkomen dat as cool as ice is.    Met behulp van melodieuze gitaarlicks en een denderende beat weet de Billy T Band te overtuigen. Niet alleen hun smooth Memphis soul & blues nodigt uit tot luisteren, ook de podiumperformance is doordrenkt van een oprecht enthousiasme. 

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners