Christone "Kingfish" Ingram

Christone "Kingfish" Ingram

Geboren in 1999 in de Mississippi Delta, gezegend met een enorme portie gitaartalent en een opvallende verschijning: dan heb je het tegenwoordig ongetwijfeld over Christopher "Kingfish" Ingram!

Deze 16-jarige gitaarbeul maakte het afgelopen jaar naam en faam in de Mississippi blues-scene. Zijn grote voorbeelden zijn de bekende bluesgrootheden als B.B. King, Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy etc. (jullie kennen het rijtje vast wel). Opvallender is echter dat hij op deze jonge leeftijd ook daadwerkelijk klinkt als een mix van zijn grote helden.

We kunnen alvast verklappen: jullie weten niet wat jullie gaan zien en horen!

Hoewel hij jong is, zelf nooit katoen heeft hoeven plukken en zijn ziel (nog) niet aan de duivel heeft verkocht - klinkt hij authentiek en heeft hij het vuur en de passie waarmee de blues gespeeld dient te worden.

Hij deelde het podium al eens met artiesten als Buddy Guy, Guitar Shorty en Bob Margolin en mocht zelfs al optreden in het Witte Huis voor first lady Michelle Obama.

In Amerika wordt hij als volgt aangekondigd: "Kingfish is a living phenomenon, soon destined to be a living legend!!!". Of hier een kern van waarheid in schuilt mag je zelf ondervinden op Moulin Blues 2016!

 

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners