The Record Company

The Record Company

Dit vuige en ruige trio uit L.A. werd nog op de valreep toegevoegd aan de line-up. Helaas annuleerde Sonny Landreth zijn Europese tour waarna er gezocht moest worden naar een waardig vervanger. En dat is The Record Company! 

De muziek kan enerzijds omschreven worden als een manusje van alles; van alles het beste welteverstaan. De heren creërden een eigen sound op basis van de muziek van hun helden: o.a. John Lee Hooker, The Stooges, Rolling Stones en Canned Heat). Zodoende komt het dat er een sterke samenhang is met o.a. blues, punk en rock.   

Chris Vos, Alex Stiff en Marc Cazorla besloten het er in 2010 op te wagen, ze werden het ‘zoveelste’ beginnende bandje in het land van de endless possibilities. In de praktijk betekende dit echter eindeloos veel gratis optreden totdat er eindelijk brood op de plank kwam door hun muziek. Uiteindelijk gebeurde dit wel. Ze werden opgepikt door grote festivals als Montreal Jazz festival en Harvest Festival en tekenden onlangs voor een 'major label' te weten Universal Records. Terecht overigens: het unieke geluid dat deze kerels produceren is namelijk one of a kind.  

Het oeuvre van de groep valt het best te omschrijven als “roots rock ‘n roll blues”. Het Black-Keys-achtige geluid dat zij maken is een garantie voor succes, zo wezen hun eerste twee EP’s en tours uit. Deze groep is daarom een regelrechte aanwinst voor het affiche van Moulin Blues 2016.   The Record Company komt via Munchen, Parijs en Londen speciaal naar Ospel om er een mooi feest van te maken!  

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners