The Cash Box Kings

The Cash Box Kings

Rechtstreeks uit Chicago ‘the Windy City’, Illinois brengen deze koningen van de blues hun bluesroots mee naar Ospel. Deze band staat voor regelrechte old-skool Chicago-blues in een fris, nieuw jasje.. en in het brengen van dat geluid zijn deze Cash Box Kings ware meesters.

Het vijfkoppige blues-ensemble wordt geleid door frontmannen Joe Nosek en Oscar Wilson. Nosek (mondharmonica en zang), schrijft blues zoals het bedoeld is, met hoorbare tragiek en rauwe levensverhalen. Wilson (zang) vult vervolgens de sfeer aan met zijn imposante verschijning. Deze rasechte entertainer doet in zijn voorkomen en muziekgeluid denken aan een post-war Chicago blues gigant als Muddy Waters. Deze twee frontmannen worden begeleid door het formidabele gitaarspel van van Joel Paterson. Een absolute fingerpick-virtuoos op gitaar.

De Cash Box Kings waren dit jaar bij de Blues Music Awards genomineerd voor ‘Best Traditional Blues Album’, ‘Album Of The Year’ en ‘Band Of The Year’.

Deze zwaargewichten van de blues staan garant voor een imponerende show die ongetwijfeld een lach op je gezicht zal toveren! Moulin Blues verandert voor even in Little Chicago aan de Meijelsedijk!  

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners