Monster Mike Welch & Mike Ledbetter

Monster Mike Welch & Mike Ledbetter

Aanschouw hier de toekomst van de blues! Deze twee "Mikes" ontmoetten elkaar tijdens een eerbetoon aan Otis Rush op het drieëndertigste Chicago Blues Festival. Tijdens deze eerste muzikale kennismaking knalde het dusdanig dat een serieus vervolg een hele logische stap zou zijn. Het resulteerde in het album ‘Right Place, Right Time’. Een album, dat een eerbetoon is aan de klassieke blues uit de vijftiger en zestiger jaren. Een zeer interessante samenwerking was geboren.

Een bluesgitarist van 37 jaar oud, die al 25 jaar in het vak zit. Toch is dat wel degelijk het geval bij Monster Mike Welch. Als 11-jarig jochie werd hij ontdekt en zijn bijnaam “Monster” kreeg hij twee jaar later van Blues Brother Dan Aykroyd. In 1996 stond hij als 'brookie' al op het Moulin Blues Festival. Inmiddels is Welch uitgegroeid tot één van de toonaangevende gitaristen binnen de blues wereld. Hij speelde o.a. met Sugar Ray & The Bluetones (MB 2014), Duke Robillard, Nick Moss en Darrell Nulisch.

Mike Ledbetter, naar verluid verre familie van de legendarische Leadbelly, werd hevig beinvloed door de 50’er en 60’er blues en soul muziek. Ledbetter verdiende zijn muzikale sporen in verschillende muziekstijlen zoals soul, gospel, jazz en zelfs in de opera! Mentor Nick Moss overtuigde hem uiteindelijk van zijn blues-talent en een veelbelovende én unieke bluesartiest was geboren. 

Samen brengen deze twee gasten een ontzettende bezieling die het best omschreven kan worden als kippenvelmateriaal. Ze weten elkaar muzikaal feillous te vinden en aan te vullen. Moulin Blues is zodoende verzekerd van een optreden van formaat, monsterlijk goed- dat durven we best te zeggen!  

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners