Paul Benjaman Band

Paul Benjaman Band

De Amerikaanse staat Oklahoma is van origine een gebied dat veel talentvolle muzikanten voortbrengt, denk o.a. aan Woody Guthrie, JJ Cale en Leon Russell . Bij het introduceren van de Paul Benjaman Band ontkom je er niet aan om dit rijke verleden er bij te betrekken, de muziek van deze band is het best te beschrijven als de "New Tulsa Sound".

Juist JJ Cale en Leon Russell waren twee van de belangrijkste ontwerpers van dit oorspronkelijk Tulsa geluid. Invloeden die je meteen herkent wanneer je luistert naar de Paul Benjaman Band. Laidback muziek met ontspannen zang zoals de kenner het gewend is van de grootmeesters van de Tulsa sound.

Paul Benjaman en zijn band voegen wel iets nieuws toe aan dit geluid: je hoort een stevige gitaar, groovey ritmes en invloeden van verschillende bestaande muziekstijlen - swamprock, rhythm ‘n’ blues en jazz. Het klinkt gemakkelijk in het oor maar pas op dit is muziek van hoog niveau.

Leon Russell en J.J. Cale zijn niet meer onder ons, maar zij knikken samen vast goedkeurend vanuit de muzikantenhemel als zij zien hoe Paul Benjaman en zijn band de Tulsaanse fakkel hebben overgenomen.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners