Hollis Brown

Hollis Brown

Uit Queens (NYC) komt de band Hollis Brown, vernoemd naar Bob Dylan's nummer "The Ballad of Hollis Brown". Het is echter niet zo zeer Bob Dylan die doorklinkt in het muziekgeluid van Hollis Brown, eerder zijn dat bands als Neil Young & Crazy Horse, The Velvet Underground en The Band. 

De band Hollis Brown ontstond aan de universiteit, de oprichters waren de songwriting partners Jon Bonilla en Mike Montali. Ze hadden samen meer dan vijftig songs geschreven en ze besloten om een band te vormen en het beste uit die geschreven nummers op te nemen. Ze brachten in eigen beheer een demo uit, die vlug opgemerkt werd door het platen label Alive Natural Sound. Die liet de jongens dadelijk een contract tekenen en in maart 2013 verscheen dan het debuut album ‘Ride On The Rain’. Dit album werd meteen goed ontvangen: de trein kwam op stoom en was hierna definitief vertrokken!

Zanger Mike Montali beschikt over een prachtige, herkenbare stem die je doet denken aan Neil Young en de rest van de band begeleid hem hierin sterk. Dit mondt uit in een geluid dat je terugbrengt naar de jaren '70 met invloeden uit de classic rock, blues, soul en southern rock.

Hollis Brown in Ospel: rootsmuziek van het hoogste niveau EN een band met een heel mooie toekomst!

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners