Levi Parham

Levi Parham

Sommige mensen schrijven zo nu en dan een liedje, anderen hebben van liedjes schrijven hun vak gemaakt. Dan ben je liedjessmid. John Hiatt en Elvis Costello zijn voorbeelden van zulke ‘ambachtelijke’ componisten. Levi Parham past ook in dit rijtje. 

‘The Sooner State’ wordt het Amerikaanse Oklahoma ook wel genoemd. Levi Parham werd geboren in dat stukje Amerika, deze staat is ook de geboortegrond van de beroemdste Amerikaanse bard, Woody Guthrie. Ondanks de afstand tussen Ospel en Oklahoma bewijst hij in Ospel op zijn plek is. Zijn ritmische americana past namelijk naadloos in het programma van Moulin Blues.

Opvallend bij Parham's muziek is de invloed van wijlen producer Jimmy LaFave. Zowel de ‘bouw’ van de nummers als de gekozen muzikale inkleuring ervan ademen nog altijd het geluid van LaFave. 

In de muziek van Parham hoor je allerlei invloeden, van blues tot  folk en van soul tot country(rock). Zelf zegt hij: “My dad was a big blues fan growing up, so it was kind of inevitable that I was surrounded by it. He was always playing Muddy Waters and stuff like that at the house, but really my biggest influence was more of like the soul guys like Van Morrison and people like that, Sam Cooke.”

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners