Cedric Burn­side

Speelde in  2022

Cedric Burn­side. De achter­naam ver­raadt natu­urlijk al veel. Cedric is een kleinkind van het leg­en­darische hill coun­try blues icoon R.L. Burn­side. Cedric kreeg de hill coun­try blues let­ter­lijk met de paple­pel inge­goten. Hoe kan het ook anders als je moed­er een dochter van R.L. Burn­side is en je vad­er, Calvin Jack­son, de drum­mer van diezelfde R.L. Burn­side. Tja, dan stroomt de Mis­sis­sip­pi en haar muziek door je aderen.

Cedric’s muziek is echter veel meer dan een hero­plev­ing van het verleden. Hij heeft de gave om de sound van het verleden te ver­pakken in een eigen­ti­jds jas­je. Voor deze uiterst suc­cesvolle ver­tolk­ing van de hill coun­try blues werd Cedric Burn­side reeds twee maal genom­i­neerd voor een pres­tigeuze Gram­my Award en won hij een Gram­my in 2022.

Bereid je voor op krachtige en scherpe songs, waarin de ruige en rit­mis­che Mis­sis­sip­pi hill coun­try blues de basis vormt. Door de vlam­mende gitaar­riffs en bij­zon­dere drum­ritmes lijkt het soms alsof er veel meer dan twee per­so­n­en op het podi­um staan. Deze muziek is uiter­mate dans­baar, stil staan gaat lastig worden!