Lit­tle Hat

  • Zaterdag 4 mei 12:45 - 13:45 Moulin Blues Café

Rockin’, sleazy & elec­tri­fied… De strakke, rauwe en prim­i­tieve sound van Lit­tle Hat brengt je terug naar een tijd waarin rock­en ook nog echt rollen” betek­ende. Hun zware dan­sritmes lat­en je bij­na ver­geten dat de lage tonen niet wor­den inge­vuld door een bassist, maar door de rechter­voet van de drum­mer.

Front­man Machiel Mei­jers zorgt voor rauwe, gepas­sioneerde vocalen, gecom­bi­neerd met schurend har­mon­i­caw­erk. Dat wordt mooi gecom­pli­menteerd door Willem Van Dullemen’s gruizig old-school gitaar­spel, en de stuwende ritmes van Pao­lo de Stigter op drums. Dit trio speelt con­stant op elka­ar in waar­door bij ieder optre­den ter plekke iets unieks ontstaat.

Vergeet vooral niet om je danss­choe­nen aan te trekken, het is namelijk onmo­gelijk om stil te bli­jven staan zodra deze man­nen aan de slag gaan!

“Het klinkt alle­maal net zo prim­i­tief als de orig­ine­len uit het zuiden van Ameri­ka en dat is bedoeld als com­pli­ment. Aan­bev­olen voor liefheb­bers van Fab­u­lous Thun­der­birds, Red Dev­ils en Pal­adins.”

Alt​coun​try​.nl
Lees verder

“Rauwe zang, scheurende blue­sharp, een vin­tage gitaar­sound en klok­vast drumw­erk zijn dé ingrediën­ten, die Lit­tle Hat doen opvallen in het heden­daagse blues­land­schap. In de gat­en houden die Lit­tle Hat!”

Keys and Chords
Lees verder