Shakedown Tim & the Rhythm Revue

Shake­down Tim & the Rhythm Revue

Speelde in  2017

Bij­na iedere edi­tie van Moulin Blues hebben we zuid­bu­urlijke” arti­esten in Ospel staan. Dit jaar zal Shake­down Tim & Rhythm Revue de Bel­gis­che nation­aliteit eer aan doen met hartver­war­mende blues!

Mem­phis Boo­gie, Jive, Swing, Jump & Low Down Blues met hier een daar enkele Gospel-tonen; Shake­down Tim en zijn band hebben het alle­maal in huis. Deze vierkop­pige blues-duizend­poot weet zodoende moeit­eloos het pub­liek te voorzien van heer­lijke gitaar­licks en-tricks, jazzy drum­beats en coole basli­jn­t­jes.

Naast de melodieuze men­gel­moes aan gen­res is de muziek van de Bel­gen ook voorzien van hoogstaande tek­sten, singer-song­writer Tim Lelegem (o.a. Fried Bour­bon) bez­ingt de blues namelijk met tragiek én humor. Overi­gens pro­duceerde oude Moulin Blues-bek­ende Nico Dupor­tal (& His Rhythm Dudes) ver­schil­lende num­mers voor de Bel­gen en loofde hij diens mate­ri­aal.

Met Shake­down Tim & the Rhythm Revue is Moulin Blues wederom voorzien van een tal­entvolle en inter­es­sante act uit Bel­gië. Shake­down Tim & Rhythm Revue is zéér bedreven in vele gen­res, en dat zullen ze lat­en horen ook.