Tomi Leino Trio

  • Vrijdag 3 mei 21:15 - 22:15 Moulin Blues Café
  • Zaterdag 4 mei 18:55 - 19:55 Moulin Blues Café

Als je aan Fin­land denkt, zul je waarschi­jn­lijk niet zo gauw aan de Blues denken. En dat is onterecht bewi­jst het Tomi Leino Trio. Deze Finse for­matie bestaat uit een stel door de wol gev­erfde muzikan­ten die al sinds 2011 aan de weg tim­meren.

Het dri­etal staat bek­end om hun greasy” hyp­no­tis­erende grooves waarmee ze al menig fes­ti­val en con­certza­al plat­ge­speeld hebben. Als com­pacte for­matie hebben ze hun eigen gelu­id gevor­md met duidelijk hoor­bare ele­menten van Swamp en Rock­’n’roll. Het is dan ook niet vreemd dat ver­schil­lende Amerikaanse blues­meesters dit trio vraagt om hen te vergezellen tij­dens hun Europese tours.

Front­man Tomi Leino (zang, gitaar & har­mon­i­ca) komt samen met zijn kom­pa­nen Jas­ka Pre­pu­la (bass, gitaar en back­ing zang) en Mikko Pel­to­la (drums) naar Ospel om een por­tie pure old school Blues af te lev­eren!

“It gives me a good feel­ing to see blues music inter­pret­ed in such a gen­uine man­ner. The rhythm sec­tion is tight in their sup­port of Tomi’s musi­cal­i­ty. This is a gem of good lis­ten­ing from top to bot­tom.”

Blues Blast Mag­a­zine
Lees verder

“Geen over­dubs en oneindig veel effect appa­ratu­ur maar alles recht­streeks live in gespeeld in de suprovox stu­dio naar een 2 sporen recorder. De cd Hip Shootin‘’ mag als een par­elt­je beschouwd wor­den, pure down­home blues van het zuiv­er­ste water.”

Blues­magazine
Lees verder