Drie nieuwe namen voor Moulin Blues 2016

21 januari 2016

We zijn trots dat we drie nieuwe namen kun­nen bijschri­jven op het affiche van Moulin Blues 2016:

Danielle Nicole

We ken­nen haar in Ospel nog van haar optre­den in 2012 met de fam­i­lieband Tram­pled Under Foot. Toen maak­te ze indruk op het Ospelse pub­liek. Na 13 jaar Tram­pled Under Foot heeft Danielle Schnebe­len de sprong gemaakt en is ze solo verder gegaan… en dit gaat haar heel goed af! Blues en soul gezon­gen door een blanke zangeres/​bassiste die donker klinkt!

Dead Bron­co

Deze Span­jaar­den ont­moet­ten elka­ar toe­val­lig in de lokale scene en besloten al snel om samen muziek te gaan mak­en. Dat werd uitein­delijk een heel inter­es­sante mix van coun­try en west­ern, ver­mengd met punk, rock­a­bil­ly, folk, hot­jazz en swing. Echte out­law-muziek: broeierig, vuig, duis­ter en schu­urt als de zand­ko­r­rels tussen je tenen of andere plaat­sen waar je het liev­er niet hebt. Get ready for some Bron­co­bil­ly!

Birds of Chica­go

Birds of Chica­go is een band opgericht rond het duo Alli­son Rus­sell (Po’Girl) en JT Nero (JT & The Clouds). De muziek van de band verkent alle uithoeken van de Amerikaanse rootsmuziek en gaat net zo makke­lijk aan de haal met invloe­den uit de inge­to­gen folk als invloe­den uit de damp­ende soul, ter­wi­jl de Amerikaanse lands­gren­zen ook wor­den over­schre­den voor flirts met Caribis­che invloe­den. Een heel avon­tu­ur!