Voorlopige dagindeling

Voorlopige dagindeling

Door Robbert van der Vleuten op in Nieuws

Vrijdag 5 mei

Blues Caravan 2023 ft. Ally Venable, Ashley Sherlock & Will Jacobs
De blueskaravaan houdt halt in Ospel! Aan boord bevinden zich Ashley Sherlock (UK), Ally Venable (USA) en Will Jacobs (USA).

Guy Davis
Hij is al bijna 25 jaar de vertolker van akoestische ‘voetstampende’ delta & piedmont blues. Davis weet als geen ander hoe je van één druppel informatie een boeiend verhaal moet maken.

Handsome Jack
Handsome Jack is een trio uit Buffalo, NY, dat zich bezig houdt met broeierige (swamp)rock. De invloed van een band als Creedence Clearwater Revival is nooit heel ver weg, echter hoor je bij Handsome Jack meer soul, blues en zelfs gospel terug. Eigenzinnig is misschien wel de juiste betiteling.

Jesper Lindell
Dat er uit Scandinavië meer dan uitstekende muziek komt weten we inmiddels, Jesper Lindell onderstreept dit nog maar eens met een hele dikke stift. Lindell is een geweldige liedjesschrijver in het Americana genre en hij komt ons trakteren op een vette portie!

Johnny Rawls
Rawls is voor velen een goed bewaard geheim. Hij mag gezien worden als een echte "Soul Survivor". Maar het is zeker niet alleen soul die de klok slaat! Verwacht van hem ook genoeg blues in de mix. Hij is een echte showman en iets wat je meegemaakt moet hebben!

Pokey Lafarge
Pokey Lafarge is oud en nieuw tegelijk, het zijn Caribische klanken, zelfs ska, met een cool sausje. Dit mengt hij met rock-’n-roll, rhythm-and-blues of wat jazz. Het is vooral heel erg ‘eigen’ met een herkenbaar stemgeluid!

Rick Estrin & The Nightcats
Bij ieder optreden van Rick Estrin & The Nightcats is het feest! Deze band heeft een geheel eigen bluesstijl waarin de humor een zeer grote rol speelt. Bereid je voor op een act met hoge entertainment waarde. Blues van een hoog niveau maar met een dikke glimlach op je gezicht!

The Backyard Casanovas
Dit kwartet mag dan uit Casanovas bestaan... maar ze klinken uiterst smerig! The Backyard Casanovas schotelen je een portie wilde en rauwe rhythm & blues voor.

Zaterdag 6 mei

Blood Brothers ft. Mike Zito & Albert Castiglia
Een samenwerking van bluesrockgiganten Mike Zito en Albert Castiglia. Samen met een geweldige begeleidingsband komen zij voor vuurwerk zorgen.

Bob Corritore & Friends ft. Tail Dragger
Door de jaren heen komt Bob Corritore vanuit zijn verschillende rollen binnen de blues vele grootheden tegen. Hij besluit veelvuldige samenwerkingen aan te gaan met deze bluesgrootheden... en nu, neemt hij zijn vrienden mee naar Ospel: Tail Dragger, Jimi "Primetime" Smith, Johnny Burgin, Yahni Riley en Brian Fahey!

Cat Lee King and his Cocks
Dit Duitse quintet is prima in staat een feeststemming te produceren met hun mix van jump blues, swing jazz en rauwe blues. Vet uw dansschoenen in!

Chicago Capitols
Met vijf gedreven muzikanten speelt de band Chicago Capitols vette rhythm and blues uit de Windy City van het midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter.

Delta Generators
Denk aan blues met een stevige scheut rock waarbij de mondharmonica altijd dichtbij is. Hierbij mogen we de uitstekende vocalen van Brian Templeton absoluut niet vergeten te benoemen.

Elles Bailey
Haar hese, warme, rafelende stem doet vermoeden dat je het met een door het leven getekende zangeres te maken hebt. Niets is minder waar, Elles Bailey is een jonge dame van begin dertig uit Bristol! Ze begeeft zich vol vertrouwen in de wereld van blues, soul, roots en rock en heeft meer dan terecht de nodige eervolle onderscheidingen mogen ontvangen.

Greg Izor
Texaan Greg Izor mag met recht een veelzijdige artiest genoemd worden in een traditionele blues & rootswereld. Izor’s muziek is diepgeworteld in een traditioneel geluid en gevormd door de invloed van de "oude harmonicameesters". Maar ook Louisiana blues, southern soul, swamp pop, early jazz, en R&B hoor je terug in zijn geluid.

Jenny Don’t and The Spurs
Vanuit Portland Oregon komen Jenny Don’t and The Spurs een samensmelting van rock & roll, rockabilly en honky tonk brengen. Het viertal speelt rauw, oprecht en intens. Naast de fijne heldere stem van Jenny Don’t, springt het uitstekende gitaarspel van Christopher March er uit. Bereid je voor op een energieke show!

Spencer Mackenzie
Dit aanstormende Canadese talent timmert hard aan de weg. Inmiddels heeft hij al verschillende nominaties en awards op zak. Spencer brengt ruige Bluesrock met hier en daar funk- en soulinvloeden. Ondanks dat hij nog geen 25 jaar oud is, speelt hij als een gelouterd artiest die zijn sporen al ruimschoots verdiend heeft.

Sugar Ray & The Bluetones ft. Rusty Zinn & Alex Schultz
Oude bekenden Sugar Ray Norcia (zang en bluesharp) & the Bluetones strijken samen met Rusty Zinn & Alex Schultz ook deze jaargang weer neer op de Ospelse velden.

The Bluesanovas
Het muziekgeluid van the Bluesanovas zit tussen de pianogedreven, blues en rock 'n roll in. Dat alles met een heerlijk vintage randje. Uit Münster komen the Bluesanovas naar Ospel en ze komen om te verrassen!

The Özdemirs
The Özdemirs is een getalenteerde groep van blues en roots muzikanten, die ook nog eens familie zijn. Hun album “Introducing The Özdemirs” is een indrukkend debuut met variërende groovy ritmes en eigen nummers waar hun liefde voor blues, soul en funk vanaf spat. Kenan, Levent en Erkan Özdemir komen, samen toetsenist Simon Oslender, een onvergetelijke show neerzetten.

 

Reacties

Er zijn geen reacties

Verstuur een reactie

Terug naar het overzicht

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners